Založ si blog

Prečo chýbajú peniaze na osobitných účtoch silových zložiek

Dnes v mojom blogu posúvam verejnosti ďalšie informácie a pokračujem v zamysleniach sa nad silovými zložkami tohto štátu. Nebudem sa zameriavať na nezákonnosť a protiústavnosť pripravovaných riešení „SOCIÁLNOU“ vládou, lebo o tom už bolo napísané viac než dosť. Použijem niekoľko príkladov a hlavne čísel, ktoré sú verejne známe, ale nik ich pri pripravovaných zmenách v zákonoch nespomenul. Prečo asi?

Že chýbajú peniaze v systéme a treba zmeny !!!?

KDE SÚ VKLADY SILOVÝCH  ZLOŽIEK DO SOCIÁLNEJ POISŤOVNE ?

Peniaze odchádzali do štátneho rozpočtu !!!

 

Keď vznikli osobitné účty silových zložiek, len u Ozbrojených síl SR, prešlo niekoľko tisíc poistencov, vojenských dôchodcov, (cca 7200) pod tieto účty, avšak bez poukázania finančných prostriedkov, ktoré ostali pre potreby sociálnej poisťovne, alebo sa na ne zabudlo?

 

Počas existencie osobitného systému sociálneho zabezpečenia policajtov a vojakov až do

31. decembra 2007 bolo uzákonené pravidlo (§ 95 ods. 2 zákona č. 328/2002 Z. z.), že prebytky osobitného účtu sa po uplynutí každého kalendárneho roka odvádzali do štátneho rozpočtu. Uvedené ustanovenie bolo zrušené zákonom č. 519/2007 Z. z. s účinnosťou

od 1. januára 2008.

 

Na základe tohto ustanovenia  Ministerstvo vnútra SR v rokoch 1995 až 2007
– odviedlo viac ako 4 miliardy SK, (4.154.754 145,54 Sk) v prepočte (137.912.572,05 €),
– zatiaľ čo na dotáciách bolo poskytnutých 1.269.774.895,39 Sk  (42.148.804,87 €).

 

Z uvedeného vyplýva, že v prípade neodvádzania prebytkov osobitného účtu by neboli potrebné dotácie ešte niekoľko rokov alebo desaťročí.

 

Chcel by som ďalej spomenúť i včlenenie prosperujúcej Spoločnej zdravotnej poisťovne do Všeobecnej zdravotnej poisťovne, ktorá vykazovala a vykazuje straty.

Chceli sme ju zachrániť ale nepodarilo sa, tak ako sa pripravovaným zdaňovaním výsluhových dôchodcov alebo 10% odvodom z ich dôchodku a zvyšovaním odvodov slúžiacich vojakov nedokáže zachrániť systém. Prečo?

 

Všetko je šité horúcou ihlou a ak by sa našinec (politik, poslanec) len trocha zamyslel, musel by si uvedomiť, že v prvom rade je potrebné poriadne pripraviť a novelizovať Zákon 346/2005 o štátnej službe profesionálnych vojakov … v ktorom nadstaviť službu, roky služby a ostatné povinnosti, ktoré bude chcieť štát po občanovi, vojakovi … a až potom pripraviť novelizáciu zákona 328/2002, v ktorom nadstaviť sociálne zabezpečenie a ostatné. Alebo sa mýlim?

 

Na záver tohto blogu sa ukazuje niekoľko otázok, na ktoré by som sa chcel opýtať:

 

Prečo niekto dovolil rozbiť fungujúci systém ?

Kam sa podeli peniaze? (137.912.572,05 €) a to niesu všetky.

Prečo by mal dnešný vojenský dôchodca znovu platiť ?

Prečo by sa mali zvyšovať odvody aj slúžiacim vojakom?

Prečo sa nedodržiavajú zákony?

 

Otázok by bolo určite viac.

Podľa môjho názoru by sa mali začať pýtať i ostatní občania tejto republiky :  Kam sa podeli peniaze? Alebo si zasa spokojne povieme, že veď vieme… ale čo máme robiť?

 

Moja odpoveď znie :  Konečne začať bojovať za svoje práva.

 

V Mojom ďalšom blogu poukážem na zneužívanie OS SR v prospech politikov, politických strán a taktiež na nehospodárne využívanie vojakov, vojenskej techniky a materiálu, ktoré sa deje zasa len a len za peniaze daňových poplatníkov.

 

V blogu boli použité informácie zo stránky ZVSR a prispievateľov  tejto stránky.

 

Ako sú pripravované a horúcou ihlou šité zákony alebo ich novely.

14.10.2012

Tento ďalší blog je reakciou na predošlý, aby si našinec mohol urobiť obrázok, ako sa pripravujú neodborne zákony alebo ich novelizácie. Asi sa s nikým nekonzultuje a každý predkladateľ má patent na rozum. Ak by to tak nebolo mali by sme zákony na úrovni a asi by súdy a prokuratúra nemuseli riešiť rozpory, podania alebo nespravodlivosť, ktorú vidíme dnes a denne v našej [...]

Je desať bodov veľa pre pomoc?

14.10.2012

V Mojom ďalšom blogu som sľúbil, že poukážem na zneužívanie OS SR v prospech politikov,politických strán a taktiež na nehospodárne využívanie vojakov, vojenskej techniky a materiálu, ktoré sa deje zasa len a len za peniaze daňových poplatníkov. Chcel by som sa ospravedlniť, že nebudem písať to čo som sľúbil, to príde trocha neskôr, ale ak sa môžem, chcel by [...]

Sociálne „ISTOTY“ začali u armády.

03.08.2012

DISKUSNY PRÍSPEVOK zhromaždenie poberateľov dôchodkov za výsluhu k objasneniu návrhov pripravovanej novelizácie Zákona o štátnej službe a Zákona o sociálnom zabezpečení. Vážený pán minister, vážený pán náčelník generálneho štábu, vážení prítomní, dovoľte mi, aby som sa i ja pripojil k diskusii. Som plk. gšt. v.v. Ing. Robert Karpecki. V OS som [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 21756x
Priemerná čítanosť článkov: 3626x

Autor blogu

Kategórie